Kaarinan päivää juhlitaan koko viikko

0

Perinteinen Kaarinan päivä on laajentunut tänä vuonna läpi viikon kestäväksi juhlatapahtumaksi. Juhlallisuudet käynnistyvät huomenna tiistaina 20.11. kun taikuri Alfrendo kiertää neljässä päivähoidon yksikössä Kaarinan, Piikkiön ja Littoisten alueella. Illemmalla on ohjelmaa aikuisempaan makuun, kun Kaarina-Teatterin esitys Jacques Brel ja Lyriikan parlamentti vierailee Piikkiön Pontelassa. Kello 19.30 alkavaan esitykseen saa ilmaisia lippuja (kaksi lippua / hakija) kaupungin yhteispalvelupisteistä.

Musiikkiopisto Arkipelag järjestää avoimien ovien tapahtuman Kaarinan tiloissa (Oskarinaukio 5, toinen kerros) lauantaina 24.11. kello 11–14. Ohjelmassa on minikonsertteja, muskarituokioita, soitinkokeilua ja muuta mukavaa. Vähän myöhemmin järjestetään lapsille ja nuorille Vaparissa JunnuRokki.

Viikko huipentuu sunnuntaina vietettävään Kaarina-päivän iltajuhlaan Hovirinnan koulun salissa. Kello 17 alkavassa juhlassa julkistetaan Kaarina-mitalin sekä Kaarinan kulttuuripalkinnon ja Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnon saajat. Juhlissa esiintyvät St. Karins Svenska Skolanin lapsikuoro Barnkören Kakofoni, Musiikkiopisto Arkipelagin oppilaat ja Valkeavuoren yläkoulun draamaryhmä. Juhlapuheen pitää sivistyspalvelujohtaja Esko Poikela. Tapahtuman päätteeksi kakkukahvit koulun ruokalassa. Tapahtuma on maksuton.