Littoistenjärvellä havaittiin ennätysmäärä lintulajeja

0
Littoistenjärveltä laskettiin kuluvana vuonna ennätysmäärä lajeja.

Littoistenjärvestä ja Järvelän kosteikosta on tullut muutamassa vuodessa merkittävä lintualue. Tuore linnustoselvitys paljastaa, että Littoistenjärveltä laskettiin kuluvana vuonna ennätysmäärä lajeja. Lokakuun loppuun mennessä lajeja tavattiin kaiken kaikkiaan 24. Lajien runsastuminen on pääosin Järvelän pellolle keväällä 2009 muodostuneen kosteikon ansiota.

Littoistenjärvellä havaittiin tänä vuonna uusina pesimälajeina selkälokki ja naurulokki. Järvelän kosteikolta bongattiin muun muassa mustakurkku-uikun, liejukanan, heinätavin, harmaasorsan, pikkusiepon ja pähkinähakin kaltaisia harvinaisuuksia.

Lintujen havainnointi on kasvanut Littoisten alueella voimakkaasti 2000-luvulla. Tällä hetkellä Liedon puolelle, kosteikon itäreunalle on suunnitteilla uusi lintutorni. Tarkoituksena on yhdistää katselupaikat kunnollisella luontopolulla, joka yhdistyy Littoistenjärven ympäri kulkevaan ulkoilureittiin. Hankkeessa ovat mukana Kaarina, Lieto sekä Littoistenjärven neuvottelukunta.