Odotettavissa kolareita ja sähkökatkoksia

0

Ajokeli muuttuu etelärannikolla erittäin huonoksi ja liikenteessä on odotettavissa yleisesti häiriöitä.

Ilmatieteen laitoksen torstaina 29.11. laatiman ennusteen mukaan perjantain vastaisena yönä maan eteläosaan saapuu etelästä lumimyrsky. Runsaat lumisateet johtuvat Suomen eteläpuolelle saapuvasta syvästä matalapaineesta, johon liittyy myös voimakkaita tuulia.

Myöhään torstai-iltana tai perjantain vastaisena yönä idänpuoleinen tuuli voimistuu Suomenlahdella myrskylukemiin ja myrskypuuskat ovat todennäköisiä myös maan eteläosassa. Lunta kertyy lauantai-iltaan mennessä maan eteläosassa 10 – 20 cm ja aivan etelärannikon tuntumassa jopa 20 – 40 cm.

Lumimyrskyn vuoksi ajokeli muuttuu maan eteläosassa erittäin huonoksi ja liikenteessä on odotettavissa yleisesti häiriöitä. Myrskytuulet ja voimakas aallokko hankaloittavat myös laivaliikennettä, ja lisäksi maa-alueilla myrskypuuskat voivat aiheuttaa tuulivahinkoja sekä sähkökatkoksia.

Lämpötila on perjantaina maan eteläosassa enimmäkseen -4…-8 astetta, mikä tuntuu voimakkaan tuulen vaikutuksesta hyvin purevalta.