Timo Hollmén TOK:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi

0

Kuusistossa asuva agrologi Timo Hollmén on nimitetty Turun Osuuskaupan (TOK) hallintoneuvoston uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa. Hollmén on toiminut Turun Osuuskaupan hallintoneuvostossa vuodesta 1992. Vuosina 1984-1991 Hollmén oli TOK:n edustajiston jäsen.

Hallintoneuvoston nykyinen puheenjohtaja Maija Junkola-Lehtonen jättää tehtävänsä siirtyessään Uudenkaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Junkola-Lehtonen jatkaa kuitenkin TOK:n hallintoneuvoston jäsenenä.

Hallintoneuvoston keskeisin tehtävä on valvoa osuuskaupan hallintoa ja toimintaa. Hallintoneuvosto myös valitsee hallituksen jäsenet ja toimitusjohtajan, valmistelee edustajiston kokouksessa esille tulevat asiat, antaa hallitukselle ohjeita laajakantoisista ja periaatteellisista asioista sekä vahvistaa keskeiset strategiat ja tavoitteet. TOK:n hallintoneuvostossa on 24 jäsentä, joista kaksi on henkilökunnan edustajia. Hollménin lisäksi hallintoneuvostossa istuu toinenkin kaarinalainen, rehtori Mika Rantanen. Turun Osuuskaupan hallituksessa vaikuttaa kaarinalainen Pirjo Vuokko.