Fortum varautuu voimakkaaseen lumipyryyn

0

Sääennusteen mukaan Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomeen sekä Koillismaalle rantautuu kello 15 jälkeen voimakas lumisadealue, joka yhdessä voimakkaan tuulen kanssa saattaa aiheuttaa häiriötä sähkönjakelussa Fortumin sähkön jakelualueilla. Ennusteen mukaan lunta kertyy Etelä-, Lounais-, ja Länsi-Suomeen sekä Koillismaalle enimmillään 10-15 cm keskiviikkoillan ja -yön aikana.

Fortum on varautunut tilanteeseen varaamalla noin nelinkertaisesti henkilöstöä maastoon, asiakaspalveluun ja käyttökeskukseen, josta viankorjausta johdetaan.

– Kova tuuli ja pyryttävä lumisade tulee aiheuttamaan häiriöitä sähkönjakeluun rannikkoalueilla, jossa lämpötila pysyttelee nollan tuntumassa. Nuoskaantuva lumi takertuu helposti puihin, minkä seurauksena ne taipuvat lumen painosta sähkölinjoille, käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola Fortumista kertoo.