Kaarinan keskustaan pysäköinti- ja liikennesuunnitelma

3
Keskustan kehittämisen vaikutukset ovat jo näkyvissä Puntarikadulla, jossa autot ovat saaneet väistyä kerrostalojen tieltä. Tulevaisuudessa parkkipaikkoja suunnitellaan siirrettäväksi maan alle. Lue lisää Kaarina-lehdestä 9.1.
Keskustan kehittämisen vaikutukset ovat jo näkyvissä Puntarikadulla, jossa autot ovat saaneet väistyä kerrostalojen tieltä. Tulevaisuudessa parkkipaikkoja suunnitellaan siirrettäväksi maan alle. Lue lisää Kaarina-lehdestä 9.1.

Kaarinassa laaditaan parhaillaan keskustan pysäköinti- ja liikennesuunnitelmaa. Keskustan liikenteestä kiinnostuneilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja vaikuttaa tekeillä oleviin suunnitelmiin nettikyselyn kautta. Liikennesuunnitelma sai alkunsa kaupunginvaltuustossa istuvan yrittäjän Tomi Kurkilahden (vihr) aloitteesta.

– Keskusta-alueelle on laadittu ideasuunnitelma, jonka pohjalta alueen kaavoitusta on toteutettu ja toteutetaan tulevaisuudessa. Kuitenkaan alueen liikennejärjestelyjen ja pysäköinnin suunnittelua ei ole toteutettu vastaavalla tavalla tulevaisuutta miettien, Kurkilahti painottaa.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa suunnitelmiin vastaamalla kyselyyn joko internetissä osoitteessa http://projektit.ramboll.fi/kaarina/ tai kaupungin yhteispalvelupisteissä.

3 KOMMENTIT

 1. Hyvä kysely ja hyvä että tällaisia asioita selvitetään.
  Vastsin itse ja suosittelen muillekin.

  • Toivottavasti suunnitelmissa huomioidaan pysäköinnin erilaiset tarpeet: lyhytaikainen (30 min ja 1 h) ja pitkäaikainen pysäköinti (yli 4h ja yli 8 h).

   Näin pysäköinti helpottuu, kun autoilijat löytävät vapaat paikat helpommin ilman turhaa ajelua ja odottelua.

   Mikäli maksullista pysäköintiä tulee, ei puomiratkaisuja tule hyväksyä (vikaantuvat usein) vaan toimintaa kannattaa miettiä lippuautomaatin lisäksi gsm-maksuratkaisuilla.

 2. Kaarinan keskustan kehittäminen olisi OK. Mutta…?
  Tämä julkaistu suunnitelma on susi jo suunnitteluvaiheessa.
  Ensiksi kävelyalue kulkisi jo kaavoitetun ja rakenteilla olevan alueen halki, kuitenkaan siitä ei ollut missään vaiheessa mai-nittu kenellekkään, varsinkaan mainitulta alueelta jo asunnon varanneille henkilöille. (kävimme myös itse Hartelassa katsomassa näitä asuntosuunnitelmia). Kävelyalue veisi asuk-kailta piha- ja kotirauhan. Alkuperäisessä suunnitelmassa korttelin piha-alue on umpipiha, eli ulkopuolisilta suljettu.
  Jos joku ei jaksa kävellä nykyisiä kävelyteitä, ei hän jaksa kävellä myöskään kävelyaluetta myödenkään, turha pilata ihmisten asumisrauhaa!
  Liikenteen järjestelyt, miksi hankaloittaa keskustan liiken-nettä sulkemalla Lautaamiehenkatu, jolloin jää vain yksi ajo-väylä keskustan halki. Silloin liikenne ruuhkautuu ja enemmän tulee pakokaasupäästöjä. Liikennettä voi hillitä myös ajorata korokkeiden kanssa, laitetaan niitä muutaman kymmenen metrin välein. Kadunvarsipysäköinti hankaloitta liikennettä ja varsinkin talvikunnossapitoa.
  Parkkiluola tarvetta ei kaarinassa ole kymmeniin vuosiin, keskustassa on aivan tarpeeksi paikoitusalueita.
  Kuka valvoisi luolissa järjestystä ja turvallisuutta?
  Miksi slummiuttaa keskustaa, kun sen voi tehdä viihtyisäksikin?
  Rahat jotka tähän suunnitelmaan on käytetty ja käytettäisiin tarvitaan tärkeämpien asioiden hoitamiseen eikä mihinkään luoliin tai kävelyalueisiin taloyhtiöiden pihojen kautta!!
  Rahat tarvitaan esimerkiksi vanhusten hoitoon, peruskoulun koulutarvikkeisiin, nuorisotiloihin ja terveydenhoitoon yleensä, muutamia mainitakseni.
  Kaarinassa on velkaa aivan tarpeeksi, ei tarvita yhtään lisää johonkin tällaisiin turhakkeisiin. Sen jälkeen kun kaikki tarpeellinen on saatu järjestykseen voi ajatella jotain turhamaisuutta.

Kommenttien lisääminen on estetty.