Kaarinassa asuneen Raittilan runot esillä

0

Runoilija Anna-Maija Raittilan vahvoja ja vaikuttavia tekstejä ja sanoituksia kuullaan laulettuina ja lausuttuina Turun tuomiokirkkoseurakunnan juhlasalissa (Eerikinkatu 3) ensi sunnuntaina 27. tammikuuta klo 16. Virsirunoilijana ja retriittiliikkeen suomalaisena äitihahmona tunnettu Anna-Maija Raittila asui pitkään Kaarinassa Morbackan hiljaisuudenkodissa. Hän kuoli viime elokuussa Helsingissä.

Runoesitykseen on poimittu näytteitä Raittilan laajasta tuotannosta: henkilökohtaisista tunnoista yhteiskunnallisesti kantaa ottaviin teksteihin ja Taizén rukouslauluista tuttuihin virsisanoituksiin.

Raittilan tekstejä lukevat hänen perustamansa Sinapinsiemen ry:n jäsenet. Ohjaajana toimii teatteriohjaaja Marjatta Haapanen. Musiikkiosuudesta vastaavat kanttori Jukka Pietilä, kamarikuoro Nova ja saksofonisti Samuli Nieminen.

Runotapahtuman järjestävät Sinapinsiemen ry ja Turun tuomiokirkkoseurakunta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.