Kirkosta eroaminen väheni selvästi Turussa ja Kaarinassa

0

Kirkosta eroamiset ovat vähentyneet huomattavasti Turussa ja Kaarinassa vuoden 2012 aikana. Eroamisten määrä oli viime vuonna pienempi kuin kuuteen vuoteen. Puolet Turun ja Kaarinan seurakunnista kasvoi edellisvuodesta. Kirkkoon kuului vuoden vaihteessa 70,8 % turkulaisista ja kaarinalaisista.

Tiedot selviävät Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän väkilukutilastoista viime vuodelta. Suunta on valtakunnallinen: kirkosta koko Suomessa erosi selvästi vähemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin.

Kirkon jätti viime vuonna 1696 turkulaista ja kaarinalaista, kun vastaava luku toissavuonna oli vielä 2016. Eroluku on pienin sitten vuoden 2005. Homokeskustelun aiheuttamasta eropiikistä erojen määrä on tasoittunut lähes kolmasosaan. Kirkkoon liittyi viime vuonna Turussa ja Kaarinassa kaikkiaan 603 ihmistä (2011: 661).

Kymmenestä Turun ja Kaarinan seurakunnasta viidessä väkimäärä kasvoi edellisvuodesta. Kirkkoon kuuluu entistä useampi Tuomiokirkkoseurakunnassa, Mikaelinseurakunnassa, Turun ruotsalaisessa seurakunnassa, Paattisilla ja Piikkiössä.