Osuuspankki sulkee Piikkiön konttorinsa

0

Turun Seudun Osuuspankki sulkee Piikkiön, Kupittaan ja Itäkeskuksen konttorinsa sekä rajoittaa kassapalveluaikoja Liedon, Ruskon ja Vehmaan konttoreissa. Konttorien sulkemisella ja muilla toimintojen sopeuttamisilla vastataan asiakaskäyttäytymisen muutokseen ja haetaan kulusäästöjä.

– Finanssialalla on yhtäaikaisesti tapahtumassa monia isoja muutoksia. Sääntely kiristyy ja kustannukset nousevat. Pankeilta edellytetään yhä korkeampaa vakavaraisuutta ja sen myötä riittävää kannattavuutta, jotta pankki pystyy vastaamaan asiakkaidensa luottokysyntään. Meidän on myös varauduttava pankkiveron tuomaan merkittävään lisäkustannukseen, Turun Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario sanoo.

– Valtioiden velkakriisin pitkittyminen pitää markkinakorkotason historiallisen alhaisena useamman vuoden ajan. Vähittäispankkitoiminnan keskeisimpään tuottoerään, korkokatteeseen, kohdistuu tästä johtuen merkittävät laskupaineet. Emme voi lähteä siitä, että turvaamme tuloksentekokykymme vain asiakasmarginaaleja ja palvelumaksuja nostamalla. On välttämätöntä, että tehostamme samanaikaisesti myös omaa toimintaamme ja haemme tällä tavoin kulusäästöjä, Saario perustelee.

Kupittaan konttori yhdistyy Kauppatorin konttoriin, Itäkeskuksen konttori Hämeenkadun konttoriin ja Piikkiön konttori Kaarinan konttoriin. Konttoreiden yhdistäminen ei aiheuta muutoksia asiakkaiden pankkipalvelusopimuksiin ja tilinumeroihin. Piikkiön konttorissa palvellaan asiakkaita 7.3. saakka.