Verkatehtaan tarinat kootaan tietokannaksi

0

Varsin Hyvä ry on myöntänyt runsaat 50 000 euroa tukea Littoisten Tehtaanmäen tarinapolut -hankkeelle. Hankkeessa luodaan tietokanta Littoisten verkatehtaan alueeseen liittyvistä faktoista, tarinoista, kuvista ja videoista.
Uutta ja vanhaa informaatiota hyväksikäyttäen tehdään kaksi omatoimista kävelykierrosta, joihin voi tutustuta kyläyhdistyksen sivuilla. Kierrokset voi tulostaa tai ladata älypuhelimeen tai tablettiin. Tietokannasta tehdään myös valokuvakirja Tehtaan valossa. Hankkeen takana on kyläyhdistys Emma ja Anselmi ry.

Varsin Hyvä ry:n rahoitusta myönnettiin yhteensä seitsemälle hakijalle. Varsin Hyvä ry on maaseudun kehittämisyhdistys ja Leader-toimintaryhmä, joka rahoittaa kehittämis- ja investointihankkeita sekä yritystukia Turun seudulla. Kuluvalla EU:n ohjelmakaudella 2007–13 on myönnetty rahoitusta yli sadalle hankkeelle.