Fortum asentaa sähkökaapeleita mereen

0

Fortum Sähkönsiirto Oy:n aikoo asentaa sähkökaapeleleita mereen väleille Auvaisberg-Juopinkrotti ja Papinholma-Kylliäinen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyysi Kaarinan kaupungilta lausuntoa hankkeesta.

Papinholma-Kylliäinen välille asennettava kaapeli korvaa Kuusistonsalmen sillan itäpuolella kulkevan ilmajohdon. Merikaapeli sijoitetaan Papinholman rannasta uudesta puistomuuntamosta Kylliäistenrantaan Kaarinan kaupungin omistamalle tilalle ja sieltä edelleen olemassa olevaan kaapeliin. Vesialueella kaapeli lasketaan kaapelialuksella noin kahden metrin syvyyteen ja ranta-alueilla rantaviivaa joudutaan kaivamaan noin kymmenen metrin matkalta. Rannoille asennetaan kaapelia osoittavat varoitustaulut.
Hakijan mukaan kaapelin lasku ei aiheuta muutoksia vesialueen tilassa. Veneliikennettä saatetaan joutua rajoittamaan hetkeksi, kyse on minuuteista.

Auvaisberg-Juopinkrotti välillä kulkeva kaapeli korvaa Auvaisbergin kartanon luota Kuusistoon johdetun ilmajohdon. Uusi maakaapeli johdetaan Koriston rantapolun ja Tula Villa:n kautta mereen, josta se vedetään Juopintien kohdalle rantaan. Rantaan rakennetaan puistomuuntamo.

Sähkökaapeleiden asentaminen mereen on osa Fortumin sähköverkon parannushanketta. Tavoitteena on puolittaa sähkökatkojen määrä ja kaksinkertaistaa säävarman sähkönjakelun piirissä olevien asiakkaiden määrä vuoteen 2020 mennessä.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 27.2.