Kaarinassa runsaasti arvokasta metsää

0
Tapaninpäivän myrsky kaatoi Littoistenjärven pohjoispuolen metsästä runsaasti puita, mikä lisäsi alueen arvoa entisestään.
Tapaninpäivän myrsky kaatoi Littoistenjärven pohjoispuolen metsästä runsaasti puita, mikä lisäsi alueen arvoa entisestään.

Kaarinassa toteutettiin toissavuonna kaikkien aikojen suurin Suomessa koskaan vapaaehtoisvoimin tehty metsien suojelukartoitus. Kartoituksen tarkoituksena oli selvittää, mitkä kaupungin omistamista metsistä ovat luontoarvoltaan sellaisia, että ne olisi syytä suojella.

Ympäristöpäällikkö Jouni Saario, kaupunginpuutarhuri Ossi Vesalainen ja kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki esittivät raportin pohjalta, että kaupunkiin perustettaisi neljä uutta luonnonsuojelualuetta, joista yksi olisi Tapaninpäivän myrskyn riepottelema Littoistenjärven pohjoispuolen metsä.

Lue Kaarina-lehdestä keskiviikkona 13. helmikuuta, mitä kaupunginhallitus päätti.