Kiittämättömät lepakot

0

Lepakkotalosta on riidelty Kaarinassa vuosia. Huvittavaa on, että iso osa kaupunginhallituksen jäsenistä käyttää energiansa vihoittelemalla lepakoille, koska nämä eivät käyttäydy kuin ihmiset ja ymmärrä muuttaa kaupungin niille varta vasten rakentamiin tiloihin. Lepakoista ei tarvitse pitää, mutta ehkä pitäisi hyväksyä se, ettei edes suurin päättäjä voi hallita kaikkea.

Osa vertaa lepakkotaloa surullisen kuuluisiin Raunistulan viljasiiloihin, mutta samaan aikaan he ovat itse olleet vaikuttamassa siihen, että sen on annettu ränsistyä pystyyn. Erilaiset käyttöehdotukset tyrmätään vedoten talon surkeaan kuntoon. Silti kellään ei tunnu olevan faktaa siitä, milloin talossa on tehty kuntokartoitus. Onko sieltä löytynyt hometta: jos on mistä ja kuinka paljon.

Monet kaupunginhallituksen jäsenistä eivät ole valmiita syytämään talon kunnostamiseen rahaa, mutta mikä on vaihtoehto? Odotellaanko vielä muutama vuosi ja toivotaan, että talo rapistuu korjauskelvottomaan kuntoon niin, että kaupunki saa lopulta purkaa sen lepakoista huolimatta?

Heinimaija Hirvonen
02-588 8617

Juttu on julkaistu Kaarina-lehdessä 20.2.