Klassikkojakkara syntyy Littoisissa

0
 Alkuperäinen Aalto-jakkara oli kolmijalkainen. Pian sitä ruvettiin valmistamaan myös nelijalkaisena, jonka päällä on tukevampi seistä.
Alkuperäinen Aalto-jakkara oli kolmijalkainen. Pian sitä ruvettiin valmistamaan myös nelijalkaisena, jonka päällä on tukevampi seistä.
Aalto-jakkara on juhlavuoden kunniaksi saanut uusia värejä pintaan. Kuvassa näkyvät puuosat ovat saaneet ylleen vasta pohjamaalin.
Aalto-jakkara on juhlavuoden kunniaksi saanut uusia värejä pintaan. Kuvassa näkyvät puuosat ovat saaneet ylleen vasta pohjamaalin.
 Kari Koivisto hioo Aalto-jakkaran istuinosaa. Aalto-jakkaran tekemiseen sisältyy noin 45 erilaista työvaihetta. Kestää yleensä 2-6 viikkoa ennen kuin tuote on kiertänyt koko tuotantolinjan läpi ja on valmis lähetettäväksi kauppaan.
Kari Koivisto hioo Aalto-jakkaran istuinosaa. Aalto-jakkaran tekemiseen sisältyy noin 45 erilaista työvaihetta. Kestää yleensä 2-6 viikkoa ennen kuin tuote on kiertänyt koko tuotantolinjan läpi ja on valmis lähetettäväksi kauppaan.
Näistä kappaleista syntyvät tuolien istuinosat eli pohjat. Jenni Korhonen kertoo, ettei Korhosen huonekalutehtaalla muodostu juuri jätettä, vaan kaikki puu pyritään hyödyntämään. Jätepuu haketetaan ja sillä käytetään tehtaan lämmityksessä.
Näistä kappaleista syntyvät tuolien istuinosat eli pohjat. Jenni Korhonen kertoo, ettei Korhosen huonekalutehtaalla muodostu juuri jätettä, vaan kaikki puu pyritään hyödyntämään. Jätepuu haketetaan ja sillä käytetään tehtaan lämmityksessä.
Tästä se kaikki alkaa. Alpo Gustafsson työskentelee kaappaamossa, jossa koivulauta katkaistaan, särmätään ja laatulajitellaan. Nyt valitaan lautaa muun muassa Aalto 406 -nojatuolin runkoon ja sohvan 544 käsipuuhun.
Tästä se kaikki alkaa. Alpo Gustafsson työskentelee kaappaamossa, jossa koivulauta katkaistaan, särmätään ja laatulajitellaan. Nyt valitaan lautaa muun muassa Aalto 406 -nojatuolin runkoon ja sohvan 544 käsipuuhun.

Littoisissa sijaitsevalla huonekalutehdas Korhosella valmistetaan 20 000 Aalto-jakkaraa joka vuosi. Tehdas on toinen Artekin myymien jakkaroiden suomalaisista sopimusvalmistajista. Simppelin näköisen tuolin tekeminen vaatii noin 45 työvaihetta, josta jalan osuus yksinään on 25 työvaihetta.

Alvar Aallon suunnittelema klassikkohuonekalu täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi se saa pintaansa uusia värejä ja materiaaleja.

Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 27.2.