Lumiukot osoittavat mieltä Kaarinan torilla

0

Kaarinan torille rakennetaan tänään tiistai-iltana lumiukkoja, jotka kannustavat Suomen energia- ja ilmastopolitiikasta vastaavia ministereitä valmistelemaan kiireesti vahvan ilmastolain. Lumiukkomielenosoituksia järjestetään tänään 11 eri paikkakunnalla.

– Energia- ja ilmastopolitiikan ministerityöryhmä voi esittää eduskunnalle vahvaa ilmastolakia tai jatkaa epäjohdonmukaisten ja suljettujen ovien takana valmisteltujen ilmasto- ja energiastrategioiden kanssa näpertelyä, sanoo Tuuli Niemi Kaarinan luonnonsuojeluyhdistyksestä.

– Ilmastonmuutos etenee niin nopeasti, että käytössä olevien ohjauskeinojen on onnistuttava päästöjen vähentämisessä. Valitettavasti strategiat eivät yksinkertaisesti johda päästöjen tulokselliseen vähentymiseen, jatkaa Niemi.

Tempaus järjestetään Kaarinassa tiistaina kello 17-18.