Piikkiössä poltetaan talo

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos polttaa savusukellusharjoituksen yhteydessä Piikkiössä osoitteessa Jättänväljäntie 32 olevan asuinrakennuksen sekä varastorakennuksen. Harjoitus toteutetaan lauantaina 16.2. kello 09.00 alkaen. Toiminta jatkunee seuraavaan aamuun asti. Aktiivinen poltto tapahtuu päivän aikana, mutta jälkivartiointia jatketaan aamuun asti.

Sisäasiainministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen kohde sopii erittäin hyvin kyseiseen tarkoitukseen. Pelastussukellusohje koskee vakinaisten sekä vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.

Talonpolton yhteydessä pelastuslaitoksen savusukeltajat harjoittelevat savusukellusta, etsintää ja lämpökameran käyttöä, savutuuletusta sekä tietysti huoneistopalon sammuttamista. Talonpoltto aiheuttaa savunmuodostusta alueella.

Harjoitukseen osallistuu yksiköitä Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta sekä alueen vapaaehtoisista palokunnista.