Poliisi varoittaa puolalaisista kaupustelijoista

0

Poliisi on saanut viime aikoina useita ilmoituksia puolalaisista kaupustelijoista, jotka kiertelevät Varsinais-Suomen asuinalueilla kaupittelemassa muun muassa vanerileluja ja piirustuksia.

Kaupustelijoilla on yleensä mukanaan huonolla suomen kielellä kirjoitettu paperi, jossa lukee, että kaupustelija on opiskelija tai kuuro ja asukasta pyydetään ostamaan tuotteita esimerkiksi opiskelun rahoittamiseksi.

Jalka oven väliin

Kaupustelijat ovat muuttuneet entistä röyhkeämmiksi. Joissain tapauksissa kaupustelijat ovat yrittäneet tunkea jalkaa ulko-oven väliin ja päästä väkisin sisälle asuntoon. Useassa tapauksessa sisään päässyt kaupustelija on anastanut eteisen pöydältä muun muassa matkapuhelimia, lompakoita ja muuta arvotavaraa.

Tiedustelijat etsivät murtokohteita

Poliisi varoittaa asukkaita kaupustelijoista, jotka ovat yleensä tiedustelijoita ja etsivät sopivia murtokohteita myöhempää asuntoon murtautumista varten. Poliisi toivoo, että kaupustelijoista ilmoitetaan välittömästi poliisille tuntomerkit sekä käytössä olleen ajoneuvon merkki, väri ja rekisteritunnus. Myös asuinalueiden oudot valokuvaajat kiinnostavat poliisia.

Ilmoitukset tulee akuuteissa tilanteissa tehdä hätänumeroon 112.