Vuorot vähenevät seutuliikenteessä

1

Seudun linja-autoliikennöitsijät (TLO) vähentävät liikennetarjontaansa lauantaista 16.2. alkaen. Useilla kaupunkiseudun bussilinjoilla vuoroja vähenee arkiaamuista ja -illoista, lauantaiaamuista ja -illoista ja sunnuntaipäivistä. TLO on lieventänyt alkuperäisiä karsintaehdotuksiaan, minkä lisäksi osa kunnista hankkii muutamia vuoroja ostoliikenteenä. TLO tiedottaa linjakohtaisista aikataulumuutoksista nettisivuillaan www.tlo.fi.

Nykyinen seutuliikenne on suojattu nykyisille liikennöitsijöille kesään 2014 saakka joukkoliikennelain nojalla. Kaupunkiseudun joukkoliikenne yhtenäistyy kesällä 2014, kun Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon kunnat alkavat järjestää bussiliikennettä yhdessä Turun kanssa. Kuntien yhteisenä tavoitteena on, että kaupunkiseudun joukkoliikenne on tällöin nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa sekä vakikäyttäjille että satunnaisille matkustajille.

1 KOMMENTTI

  1. Littoinen pikaisesti liitettävä Turkuun. TLO, Kaarina ja Lieto ovat yhteisvoimin muutamassa vuodessa onnistuneet kuihduttamaan kasvavalta asuinalueelta joukkoliikennepalvelut Kaarinasta Littoisiin ja Littoisista Turkuun, vain seitsemän kilometrin etäisyydellä Turun kauppatorista.

Kommenttien lisääminen on estetty.