Haloo, kuuleeko valtio?

0

Kaarinan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta hyväksyttiin valtuustossa hiljaisuuden vallitessa, ainoastaan puheenjohtaja Matti Ranne kehaisi perusteellisesti tehtyä lausuntoa. Ehkä kaikki sanat oli jo käytetty. Tai ehkä päättäjät ovat menettäneet viimeisenkin toivonrippeensä – miksi aukoa suutaan, kun ei edelliselläkään lausunnolla ollut vaikutusta.

Muutamaa soraääntä lukuunottamatta Kaarinan päättäjät ovat puolustaneet – ja puolustavat yhä kaupungin itsenäisyyttä.

Ellei ihme tapahdu ja maan johto käännä kelkkaansa, on Kaarinan kymmenien muiden kuntien tapaan ilmoitettava marraskuun loppuun mennessä, mitkä ovat ne kunnat, joiden kanssa se ryhtyy tekemään liitosselvitystä. Puolueet ovat kilpaa vannoneet, että selvitys on vain selvitys, eikä omillaan pärjääviä kuntia pakoteta yhteen vastoin tahtoaan. Mutta miten muuten kuin pakottamalla Suomesta karsitaan kuntia, kun useimmat tuntuvat pitävän kynsin ja hampain kiinni itsenäisyydestään?

Jos kuntauudistajat eivät vieläkään pysty numeroin osoittamaan, miten jättikunta olisi tehokkaampi kuin näppärä pikkukaupunki, niin pitäkööt näppinsä irti Kaarinasta!

Teija Uurinmäki
02-588 8614

Julkaistu Kaarina-lehdessä 6.3.