Koivun siitepölykaudesta ennakoidaan heikkoa

0

Koivun siitepölykaudesta ennakoidaan tänä keväänä heikkoa. Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa kuitenkin aloittamaan allergialääkityksen normaalisti, jotta myös oireet pysyvät lievinä.
Allergia- ja astmaliiton mukaan herkät saavat oireita vähäisestäkin siitepölymäärästä. Jos siitepöly on aiheuttanut oireita aiemmin, allergialääkitys on syytä aloittaa normaalisti. Jos oireet ovat olleet ajoittaisia, lääkitys aloitetaan harkinnan mukaan. Tyypillisiä oireita ovat jatkuva vesinuha, aivastelu ja hiekkaisuuden tunne silmissä. Allergia voi aiheuttaa myös väsymystä.

Viime vuonna koivun siitepölykausi oli allergisille poikkeuksellisen raskas. Allergia- ja astmaliitto iloitsee nyt Metsäntutkimuslaitokselta saamastaan tiedosta, että tämän kevään pitäisi olla koivun siitepölyjen osalta kevyempi.