Kurkelantielle kaivataan liikenneympyrää

0
Valtuusto kukitti Matti Alanderin (kesk), Päivi Antolan, kaupunginjohtaja Harri Virran ja Matti Ranteen johdolla pyöreitä vuosia täyttävän Anneli Suutarin.
Valtuusto kukitti Matti Alanderin (kesk), Päivi Antolan, kaupunginjohtaja Harri Virran ja Matti Ranteen johdolla pyöreitä vuosia täyttävän Anneli Suutarin.

Kaupunginvaltuusto kävi vuoden toisessa kokouksessaan läpi kuntalaisten kaupungille tekemiä aloitteita. Listalla oli kaiken kaikkiaan parikymmentä aloitetta skeittiparkin perustamisesta liikennehidastimien rakentamiseen. Osa aloitteista on odottanut kaupungin ratkaisua jo useamman vuoden.

Valtuusto palautti takaisin valmisteluun kaksi loppuunkäsitellyksi merkittyä kuntalaisaloitetta. Toinen koskee lemmikkieläinhautausmaan perustamista Kaarinaan. Tekninen lautakunta on viime kesäkuussa päättänyt, että Kaarina neuvottelee Turun kanssa osallistumista Turun pieneläinhautausmaan perustamiskustannuksiin, jotta myös kaarinalaisilla olisi mahdollisuus haudata lemmikkinsä sinne.
Neuvottelun tuloksesta ei ole kuitenkaan tiedotettu.
Käsittelyyn palautettiin myös Hanna Alinin aloite Kurkelantien ja Pyhän Katariinan tien risteyksen muuttamisesta kiertoliittymäksi. Kaupunki on neuvotellut Ely-keskuksen kanssa liikennevalojen rakentamisesta risteykseen.

– Liikennevalot ratkaisuna kuulostaa hölmöläisen hommalta, Oskari Arell (kok) tokaisi.

Hän muistutti, että kolarimäärät ovat osoittaneet risteyksen olevan oikeasti vaarallinen.

– Minä en edes aja siitä usein, mutta näen silti siinä useita kolareita vuodessa. Viimeksi torstaina oli kunnon mälli.

Lue lisää kaupunginvaltuuston päätöksistä Kaarina-lehdestä 6.3.