Bändikisan voitto Arraylle: “Menestys tuli puskista”

7

Arrayn jäsenet Tommi Leiritie (ylh.), Ilkka Kuosmanen, Matti Yli-Pietilä, Paavo Korvenmaa ja Tomi Uusitupa ovat vieläkin hieman hämillään voitostaan. Kuva: Jonna Keränen
Turku Bandstand -kilpailun voitto meni tänä vuonna kaarinalais-turkulaiselle rockyhtye Arraylle. Viisihenkinen poppoo on yllättynyt voitostaan, sillä bändi teki ensimmäisen keikkansa vasta joulukuussa.

– Bändimme menestys tuli kyllä täysin puskista, sillä emme olleet asettaneet minkäänlaisia tavoitteita itsellemme. Kaiken tämän sisäistäminen tulee viemään aikaa, kaarinalainen rumpali Ilkka Kuosmanen kuvaili tunnelmia tiistaina.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 50 paikallista yhtyettä, joista viime lauantaina pidettyyn finaaliin selviytyi seitsemän parasta.

Lue lisää Arrayn tunnelmista keskiviikkona 3.4. ilmestyvästä Kaarina-lehdestä.

7 KOMMENTIT

  • Totta! Ei löytynyt näillekään kavereille aikoinaan edes kaupungin tukemia treenitiloja. Onneksi kuitenkin tilat löytyivät Kaarinasta, eikä bändin tarvinnut lähteä rajan taa. Toivottavasti jatkossa kaupunki osoittaisi treenitiloja uusille kevyenmusiikin harrastajille, joita varmaan löytyisi nykyistä enemmänkin, jos olosuhteet luotaisiin otollisiksi.

 1. Juuri näin! Kulttuurille ja varsinkin rock-musiikille jää usein vain muruset kakusta. Olisi ikävää hakea aina vastakkainasettelua, mutta pieni vilkaisu tuonne keskusliikuntapuiston suuntaan missä tälläkin hetkellä kymmenet tuhannet watit lämmittävät ja valaisevat, niin vaikeaa se on sulkea mielestään minne kaarinalaisen veronmaksajan rahoja ollaan valmiita panostamaan. Musiikin harrastajille murto-osa näistä resursseista auttaisi jo suuresti.

 2. Miksi aina urheilu ja futis nostetaan esille kun jonkun pitäisi saada kaupungilta rahaa ?
  Eikö lähes 1500 lapsen, nuoren ja aikuisen liikkuttamisella Kaarinassa ole mitään merkitystä ?

 3. Omaakin perhettä urheilu liikuttaa, niin ei todellakaan ole mitään mieltä vähätellä sitä – enkä mielestäni niin tehnytkään. Mutta vastaus ensimmäiseen kysymykseesi: hyvällä syyllä nostetaan esille. Onhan se ulospäin erittäin näkyvä esimerkki siitä kun puitteet järjestetään vastaamaan kysyntää. Urheilevien lasten vanhempana ja musiikin pitkäaikaisena harrastajana osaan kertoa, että jälkimmäiseen saa kovasti yrittää että puitteet (harjoitustila) järjestyy ja usein lopputulos on se, että luu jää käteen. Lämmittämättömässä ladossa on saanut viisua vääntää joskus ja joskus ei ole sitäkään ollut tarjolla.

 4. Ymmärrän sen että musiikin harrastelijoilla on puutetta hyvistä tiloista tällä hetkellä Kaarinassa.
  Itse sain vaan sen kuvan kommentistasi että otetaan rahat urheilusta pois.
  Toivoisin että kaupungin päättäjät pystyvät vähentämättä muilta myös parantamaan musiikin harrastelijoiden tila-ongelmaa.
  Kaikkia meitä tarvitaan että lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuudet harrastaa erilaisia harrastuksia ilman vastakkainasettelua.

 5. Urheilunkin puolella on tullut nähtyä miten niukoilla resursseilla toimintaa välillä joudutaan ruohonjuuritasolla pyörittämään. Hiekkakentillä pelataan ja käytännön toimintaa pyörittää lasten vanhemmat talkoo-hengellä ja omalla kustannuksellaan.

  Mikäli tietolähteeni eivät kovin väärässä ole, niin kaupunki kuitenkin pystyisi niin halutessaan tehostamaan toimintaansa laadusta kuitenkaan tinkimättä. Muiden kuin omien rahojen ollessa kyseessä, niin motivaatio ja luovuus resurssien tehokkaaseen käyttöön on kumma taipumus lopahtaa yleensä enemmin kuin myöhemmin.

Kommenttien lisääminen on estetty.