Kuka nostaa hevosen pöydälle?

0

Kaarinalainen eläinhieroja Tommi Westerlund hieroo hevosia ja koiria. Eläinhieroja oikaisee yleisimpiä harhaluuloja työstään.

1. Eläimille riittää paijaus

Eläinten hieronnassa on kyse samasta kuin ihmistenkin hieronnassa: pidetään lihaksisto kunnossa. Kun kyseessä on paljon töitä tekevä eläin, tai kilpaurheilija, kuten ravi- tai estehevonen, se tarvitsee lihashuoltoa yhtälailla kuin ihminenkin.

2. Kerrasta kuntoon

Hieronnalla harvoin päästään ongelmasta eroon vain yhdellä hoitokerralla, vaikka niinkin voi käydä.
Monia Westerlundin hoitamia hevosia käytetään ylläpitohieronnoissa noin kerran kuukaudessa, jotta lihaksisto pysyy kunnossa.

3. Hevonen nostetaan pöydälle

Ei, hevosta ei nosteta hierontapöydälle, koirat kylläkin.
Hevoset hierotaan niiden karsinoissa, jossa ne saavat seistä vapaana. Uudet ja jotkut levottomat hevoset pidetään kiinni, jotta ne pysyvät paikoillaan.

4. Aina tarvitaan ammattilainen

Hevosen hoitajat ja omistajat voivat hieroa ja venytellä hevosiaan. Irti hevosen jalkoja ei lihasvoimin saa, mutta asiasta kannattaa ottaa selvää ennen kuin aloittaa.

5. Hieroja on eläinlääkäri

Hevosten hierojilta usein kysytään, mistä hevosen viat tai sairaudet johtuvat.
–Kun olen hieronut hevosen ja tunnustellut sen lihakset, osaan useimmiten antaa jonkin näköisen arvauksen, mistä ongelmat johtuvat, mutta en ole eläinlääkäri, enkä voi tehdä varsinaisia diagnooseja, Westerlund kertoo.

Lue Westerlundin haastattelu Kaarina-lehdestä 30.4.