Matkailuhanke päättyy avoimiin oviin

0
Palveluneuvojat Katri Välitalo ja Pirjo Helenius sekä Katja Kursu esittelivät viime kesänä Kaarina-lehdessä yhteispalvelupisteen yhteyteen avattua matkailupistettä.

Kaarinassa 2,5 vuotta sitten käynnistynyt matkailuhanke on päättymässä. Tavallisille kuntalaisille hanke on näkynyt muun muassa Kaarinan yhteispalvelupisteen yhteyteen avattuna matkailuneuvontapisteenä ja nettiin perustettuna Visitkaarina.fi-matkailusivustona. Hankkeen aikana tehtiin myös perusselvitys Kaarinan matkailun tilasta, perehdyttiin internet-markkinoinnin saloihin ja verkostoiduttiin.

Projektipäällikkö Katja Kursu myöntää, että byrokratia pääsi yllättämään. Hanke toteutettiin Varsin Hyvä ry:n tuella. Ihan itsestään eurot eivät ole kilahtaneet tilille, vaan maksuja varten on laadittu joukko määrämuotoisia hakemuksia. Kokonaisbudjetti oli 130 666 euroa, joista yksityisen rahoituksen osuus oli 15 prosenttia.

Viime vuonna Kaarinassa toteutettiin ensi kertaa Kurkista Kaarinaan -tapahtuma, jonka aikana aikana matkailukohteiden ovet avattiin kaikille kiinnostuneille. Suuren suosion saavuttanut päivä saa jatkoa sunnuntaina 5.5. kello 12–17.

– Luvassa on hauska päivä koko perheelle. Ohjelmassa on muun muassa luontopolku- ja historiakierroksia, freesbeegolfia, mato-ongintaa, saunomista ja paljon muuta ruokaherkuista urheiluaktiviteetteihin, Kursu lupaa.