Nastarenkaista ei sakoteta vielä ensi viikolla

0

Autoilijoiden ei tarvitse pelätä sakkoja, vaikka kesärenkaat olisivat vaihtamatta. Lain mukaan nastarenkaista pitäisi luopua viimeistään viikko toisen pääsiäispäivän jälkeen eli tänä vuonna 8. huhtikuuta mennessä. Kelit ovat vielä kuitenkin niin talviset, että nastoja tarvitaan vielä. Poliisi lupaakin olla sakottamatta, vaikka törmäisi nastoihin vielä vaihtoajan jälkeen.

– Tervettä maalaisjärkeä kannattaa käyttää. Pääsiäiseksi on luvattu monin paikoin yöpakkasia, ja tiet ovat vielä jäässä, joten mitään kiirettä renkaiden vaihtoon ei ole, sanoo ylikonstaapeli Jouko Kilpi liikkuvasta poliisista.

Kesärenkaat kannattaa vaihtaa alle jo nyt vain, jos tietää ajavansa vain kaupunkien isoilla teillä.

– Jos tietää ajavansa vain päivisin kuivilla teillä, kesärenkaat voi vaihtaa. Muuten kannattaa vielä odottaa yöpakkasten hellittämistä, neuvoo vähittäiskaupan johtaja Juha Mustakangas Vianorilta.