Oppaat päivystävät lintutorneissa

0

Turun Lintutieteellinen Yhdistys (TLY) järjestää tästä viikosta alkaen lintutorniopastusta eri puolilla Varsinais-Suomea. Oppaat päivystävät lintutorneissa toukokuun loppuun asti pääasiassa arki-iltaisin kello 18-20 kuudella eri lintupaikalla. Tänään maanantaina 22.4. opas on tavattavissa esimerkiksi Littoisissa Järvelän kosteikolla. Opas päivystää Järvelän kosteikolla joka viikko maanantaista torstaihin lukuun ottamatta vappuaattoa, vappupäivää ja helatorstaita, Kuusistonlahdella maanantaisin ja keskiviikkona 24.4. sekä 2.5. ja Piikkiönlahdella tiistaisin lukuun ottamatta vappuviikkoa, jolloin opastus on maanantaina.

Paikkakohtainen aikataulu, lintupaikkojen esittely ja ajo-ohjeet löytyvät TLY:n kotisivuilta www.tly.info. Lintutornioppaan avustuksella on helppo tutustua kulloinkin paikalla olevaan linnustoon. Käymällä opastuskohteilla kevään mittaan useamman kerran, saa lintujen muuton ja pesimisen etenemisestä hyvän kuvan, samalla kun tavallisimmat rantalinnut tulevat tutuiksi.