Talvinopeusrajoitukset poistuvat ensi viikolla

0

Talvinopeusrajoitukset poistuvat Varsinais-Suomesta ensi maanantaina ja tiistaina. Varsinais-Suomen ELY:n alueella on ollut talvikaudella 2012–2013 alennettu talvinopeusrajoitus 80 km/h voimassa n. 780 tiekilometrillä yksiajorataista tiestöä. Tämän lisäksi moottoriteillä on alennettu talvirajoitus 100 km/h n. 70 km:n matkalla. Talviajan nopeusrajoituskauden päättyessä edellä mainitut nopeusrajoitukset korotetaan yksiajorataisilla tieosuuksilla arvoon 100 km/h ja moottoritieosuuksilla arvoon 120 km/h.

Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi. Merkityt nopeusrajoitukset eivät ole ohjenopeuksia, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavasti tätä alhaisempi.

Kovien yöpakkasten johdosta talvinopeusrajoitusten poistoon ei ryhdytty vielä viikolla 14. Talvirajoitusten poistaminen toteutetaan portaittain etelästä pohjoiseen.