Älä jännitä

0

Heräät uuteen aamuun ja kesäloma on ohi. Pian alkaa ensimmäinen koulupäiväsi yläkoulussa. Pyöräilet kouluun, ja koulumatkalla näet muita uusia oppilaita ja mietit, ketkäköhän heistä olisivat luokallasi. Kellot soivat ja lähdet vähin äänin kohti koulurakennusta.

Kaikkia varmasti jännittää yläkouluun siirtyminen. Mutta onko se kuitenkaan niin kamalaa?

Vaikka kaverisi ovat eri luokalla, voit nähdä heitä silti välituntisin, ruokailuissa, valinnaisaineiden parissa sekä vapaa-ajalla. Saat myös todennäköisesti uusia ystäviä. Yläkoulussa on  myös uusia aineita, mm. kotitalous, terveystieto ja kahdeksannella luokalla voit valita muita valinnaisia aineita.

Voit myös tahtoessasi joissain kouluissa mennä jo yläasteelle siirtyessäsi musiikkipainotteiselle luokalle, jossa on enemmän musiikkia kuin muilla luokilla. On myös mahdollisuuksia mennä liikunta painotteiselle luokalle tai luokalle, jossa opiskellaan enemmän kieliä. Miksi siis jännittää, kun edessä on kuitenkin kesän jälkeen uusi mukava vuosi täynnä kaikkea uutta ja kivaa? Turha siis jännittää, olet vain oma itsesi.

Käytävillä vilahtaa monia uusia kasvoja, joiden joukosta poimit pari tuttuakin. Heilautat kättäsi iloisesti, ja asetut ystäviesi joukkoon juttelemaan menneestä kesälomasta.

Pyöräilet kotiisi yhdessä uuden kaverisi kanssa ja puhutte koulupäivästä .Uusi luokanvalvoja, monta opettajaa ja paljon uusia kavereita.

Roosa Kuiko ja Anni Toivonen

Kirjoittajat ovat Valkeavuoren 6B-luokan oppilaita. Luokka toteutti Kaarina-lehden Koululaistoimitus-sivun 29.5.