Kaarina ei vastusta oikeusaputoimistojen yhdistämistä

0

Kaarinan kaupunki ei vastusta Turun ja Varsinais-Suomen oikeusaputoimistojen yhdistämistä. Oikeusministeriö on pyytänyt kunnilta lausuntoa valmisteilla olevasta oikeusministeriön asetuksesta, jossa säädetään oikeusapupiireistä, oikeusaputoimistojen toimipaikoista ja edunvalvonta-alueista.
Oikeusministeriön esityksessä Turun ja Varsinais-Suomen oikeusaputoimistot esitetään yhdistettäväksi ja muodostetaan Varsinais-Suomen oikeusaputoimisto. Toimipaikat säilyvät ennallaan Loimaalla, Mynämäellä, Salossa, Somerolla ja Turussa. Turun, Loimaan ja Salon toimipaikoissa on päivittäin henkilökuntaa paikalla. Mynämäellä ja Somerolla järjestetään vastaanotto.
Oikeusaputoimistojen hallinnollinen yhdistäminen vähentää toimistojen haavoittuvuutta, hallinto kevenee ja henkilöstön työtehtävien järjestelymahdollisuudet lisääntyvät. Muutoksen tavoitteena on keskittää hallintoa, jolloin varsinaiseen oikeusapupalveluun jää mahdollisimman paljon voimavaroja. Asetus astuu voimaan vuoden 2014 alusta.