Koulujen päättymisviikonloppuna kirjoitetaan satoja lastensuojeluilmoituksia

0

Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä tehostetusti koulujen päättymisviikonloppuna. Valvonnan erityiskohteena on tänä vuonna nuorten päihteiden käyttö erityisesti lasten leikkipaikoilla sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla.

Alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Jos alaikäisellä on alkoholia hallussa, poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Tämän lisäksi seurauksena on useimmiten 20 euron rikesakko ja juomien menetys.

Viime vuonna poliisin haaviin jäi valvontaviikonlopun aikana noin 2 700 litraa erilaisia laittomasti hallussapidettyjä alkoholijuomia. Lastensuojeluilmoituksia poliisi teki valvonnan yhteydessä noin 1 200 lapsesta ja nuoresta.