Mitä jäi käteen Kari Nikkonen?

1

Mitä jäi käteen -sarjassa päättäjät ruotivat valtuuston kokousta. SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Kari Nikkonen piti joukkoliikennelausuntoa maanantai-illan tärkeimpänä päätöksenä.

Mitä jäi käteen?

– Kolme peräkkäistä kokousta kuusi tuntia. Osa ryhmäpuheenjohtajan velvollisuuksia. Informaatiota talousarviokirjan uudistamisesta. Esitykset, mitä pitäisi huomioida erityisesti 2014 talousarviota laadittaessa. Muutama hyvä päätös. Tilinpäätös hyväksyttiin.

Illan tärkeimmät päätökset?

– Joukkoliikenteestä yksimielinen lausunto. Kolme kaavaa hyväksyttiin. Täydennysrakentaminen on hyvä asia.

Miten ne vaikuttavat kaarinalaisten arkeen?

– Joukkoliikenteen osalta ei heti, mutta jatkossa yhtenäiset taksat, vuoromäärät paranevat, vaihto-oikeus Turun keskustassa. Kaava–asioissa uusia pien- ja rivitalotontteja.

Mikä ilahdutti?

– Pitkän väännön jälkeen yksimielinen lausunto joukkoliikenteestä.

Mikä ärsytti?

– Perusturvan leikkaukset, vaikka hyvin tiedetään, etteivät rahat riitä. Kyseessä pääasiassa lakisääteisiä oikeuksia ja järjestämisvastuuksista. Sairaista, vanhuksista ja vammaisista.

Mitä jäi sanomatta?

– Kaikesta huolimatta Kaarinassa on edelleen hyvä yhteistyön ilmapiiri.

newest oldest
Notify of
Matti Alander

Kuten Kari mainitsi oli joukkoliikenne lausunto jonka Kaarina antoi yksi tärkeimmistä aiheista. Asian yhteydessä punnittiin myös vaihtoehtoa, mitä maksaisi seudullisesta järjestelmästä eroaminen. Markkinaehtoinen liikennöitsijöiden järjestämä malli olisi ollut veronmaksajille edullisin, mutta suurin osa päätäjistä oli sitä mieltä, että liikennöitsijät ajaisivat vain kannattavia vuoroja joissa olisi paljon matkustajia. Oma asiansa sitten on onko parin matkustajan kuljettaminen teli bussilla sitten ekologisesti tai taloudellisesti järkevää. Sehän on selvää, ettei yrittäjä omalla kustannuksellaan näin pysty toimimaan. Verorahoilla tukematon liikenne voisi myös monen mielipiteen mielestä olla kalliimpaa matkustajille. Lisäksi tulisi mahdollisesti nyky lainsäädännön mukaan matkakulujen verovähennys oikeus laskemaan kunnan verotuloja. Koko homma kuitenkin perustuu melkoiseen… Read more »