Postimerkin hinta nousee

0

Postimaksut nousevat 3. kesäkuuta alkaen. 1. luokan postimerkin hinta nousee 85 senttiin (ennen 80 senttiä) ja 2. luokan postimerkin hinta 75 senttiin (ennen 70 senttiä).

Muutoksia tulee myös Postin edelleenlähetys- ja jakelun keskeytys -palvelujen sekä pakettipalvelujen hintoihin. Suomalaiset kotitaloudet käyttävät korttien, kirjeiden ja pakettien lähettämiseen yhteensä keskimäärin hieman alle 30 euroa vuodessa, joten vuositasolla korotus kotitaloutta kohti on noin 1,50-2 euroa.

Paineita hinnankorotuksiin aiheuttavat vähenevä kirjepostin määrä sekä yleinen kustannusten nousu. Sekä yritysten että kuluttajien lähettämien osoitteellisten kirjeiden määrä on vähentynyt 3-5 %:n vuosivauhtia. Yksittäisen lähetyksen hinta kallistuu koko ajan, kun jaettavaa postia on aiempaa vähemmän.