Eero Ahtikarin kauneus paljastuu parketilla

0

1. Silloin pelkäsin… Kun jouduimme menemään äidin kanssa pommituksia pakoon pommisuojaan Turussa vuonna 1943. Olin silloin kuusivuotias. Se oli ainoa kerta, kun olimme pommisuojassa ja se on jäänyt kyllä mieleen pelottavana kokemuksena.
2. Ärsyttävin luonteenpiirteesi?
– Näsäviisaus. Joskus olen vähän piikkinen ja monta kertaa pitäisi jättää sanomatta jokin asia. Joillekin asiat voi sanoa suoraan, mutta ei aina.
3. Aiotko juosta maratonin tai onko sinulla jokin muu hurja tavoite, mikä?
– Ei ole enää. Olen kiivennyt korkeuksiin ja kulkenut Lapin erämaita. Tällä hetkellä ikä ja nivelet rajoittavat ihania harrastuksia.
4. Koulutodistuksen huonoin ja paras numero?
– 10 voimistelussa ja 4 kielissä. Yleensä sain opettajilta ehdot, että tulisi kesällä luettua. Venäjän kielen opettajani asui Lappeenrannassa ja jaksoi lähettää noin kerran viikossa kirjeen, jossa oli tehtävät mukana. Häntä haluan kiittää nyt jälkeenpäin.
5. Mikä on kauneinta sinussa?
-En minä tiedä. Kauhean vaikea kysymys. Sanotaan, että minulla on taito tanssia ja laulaa.
6. Mihin kesällä kannattaisi mennä?
– Saaristoon. Esimerkiksi Uto-matka on hieno.
7. Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?
– Rakastatko liikkua yksin metsässä?

Kysymyksiin vastasi Sipilänmäen kesäteatterissa vuodesta 1980 mukana ollut piikkiöläinen Eero Ahtikari. Lue Ahtikarin haastattelu Kaarina-lehdestä 19. kesäkuuta. Vain elämää -näytelmä Sipilänmäen kesäteatterissa heinäkuun alkuun asti.