Fortum varautuu voimakkaisiin ukkosiin

0

Sääennusteen mukaan Ruotsista on lähestymässä ukkosrintama, joka tavoittaa Lounais- ja Etelä-Suomen aamuyöstä noin kello 04-06 aikaan. Ukkonen ja vesisateet kehittyvät sääennusteen mukaan niin, että se on torstai aamupäivällä levinnyt jo koko Eteläiseen ja Keski-Suomeen. Ukkonen jatkuu koko illan ja iltapäivän ajan väistyen itään perjantain vastaisen yön ja aamun aikana.

Fortum varautuu sähkönjakelualueilla Etelä-Suomessa, Lounais-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Pohjois-Suomen mahdollisesti salaman ja ukkospuuskien aiheuttamiin sähköverkon vikoihin.

– Olemme tuplanneet kenttäresurssimme määrän ensi yöksi. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja siirrämme tarvittaessa sähköverkon rakennus- ja kunnossapitotoimissa työskentelevät kenttäresurssimme viankorjaustoimenpiteisiin”, käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista kertoo.

Huomiselle torstaille suunniteltuja sähköverkon työkeskeytyksiä saatetaan joutua siirtämään toiseen ajankohtaan.

Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys