Kaupunki ei korvaa hajonnutta takaiskaria

0

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Autonsa Krossissa Terottajankadulla rikkonut mies on jäämässä vaille kaupungin korvauksia. Omien sanojensa mukaan mies ajoi aamuhämärässä tiellä olleeseen kuoppaan ja hänen autonsa oikea takaiskuvaimennin särkyi. Autoilija ei pystynyt väistämään kuoppaa vastaan tulleen kuorma-auton takia. Kuljettaja syyttää tapahtuneesta kaupunkia, koska tienpitäjän pitäisi huolehtia, että tie on ajettavassa kunnossa tai varoittaa poikkeamista kyltein.
Kaupunki hylkäsi korvausvaatimuksen, sillä kaupunki ei ollut tietoinen tiellä olleesta päällystevauriosta ennen tapahtunutta, joten tiemestari ei katso kaupungin laiminlyöneen tien kunnossapitoa. Toiseksi kuljettajan pitäisi sovittaa nopeutensa niin, että hän saa tarvittaessa pysähtymään autonsa tien näkyvällä osalla.
Kuljettaja teki kaupungin päätöksestä oikaisuvaatimuksen, jonka tekninen lautakunta kuitenkin hylkäsi.