Koulun päätöstä juhlittiin aiempaa raittiimmin

0

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten alkoholinkäyttöä viime viikonloppuna koulujen päättymisen takia. Tilastojen valossa tämänvuotinen päätösviikonloppu oli päihteiden käytön osalta aikaisempia vuosia rauhallisempi. Valvonnan yhteydessä hävitettiin 2 000 litraa alkoholijuomia, mikä on noin 700 litraa vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Nuorten hallussa oli tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä. Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin yli 110 litraa.

Viikonlopun aikana poliisi puuttui noin 1200 lapsen ja nuoren alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä olivat 15 – 17 -vuotiaita, mutta joukossa
oli 70 alle 15-vuotiasta.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä yli 850 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lisäksi poliisi teki 1 072 lastensuojeluilmoitusta
lastensuojeluviranomaisille.