Mitä jäi käteen, Janne Aso?

0

Mitä jäi käteen -sarjassa päättäjät ruotivat valtuuston kokousta. Tällä kertaa vastausvuorossa olevaa perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajaa Janne Asoa ärsytti, että Kuuslahden vuokraamisen suhteen valtuutettujen kädet olivat sidotut.

1. Mitä jäi käteen?
– Kolmannesvuosiraportin käsittelyn yhteydessä kaikille kävi selväksi, että kaupungin taloustilanne on kovien paineiden ja haasteiden edessä. Ryhmien välillä vallitsee hyvä yhteistyön tahtotilanne, vaikka erilaisia koalitioja muodostuikin eri asioissa.

2. Illan tärkeimmät päätökset?
– Kuuslahden leiri- ja virkistysalueen muuttaminen virkistysalueesta mökkikyläksi ja Kaarinan uimahallin hankesuunnitelman hyväksyminen.

3. Miten ne vaikuttavat kaarinalaisten arkeen?
– Jatkossa kaupungilla on enää kaksi leiri- ja virkistysaluetta, Harvaluoto ja Vuolahti, joiden kehittämiseen on nyt tosissaan panostettava. Uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen toteutuminen lähivuosina mahdollistaa kuntoliikuntaan panostamisen ja ennaltaehkäisee sairauksia, kun kaupunkilaiset pääsevät paremmin huolehtimaan terveydestään.

4. Mikä ilahdutti?
Oman esityksen läpimeno äänestyksessä (toim. huom. esitys liittyi Lemon vesiosuuskunnan takaukseen ja päätösesityksen sanamuotoihin) numeroin 0-51 . Toiseksi se, että valtuustoryhmien kesken kyetään Kaarina-hengessä keskustelemaan asioista ja tarvittaessa löydämme yhteisen sävelen helpostikin.

5. Mikä ärsytti?
– Kuuslahden asiassa ärsytti se, että valtuuston kädet olivat kaavoituspäätöstä tehtäessä käytännössä jo sidottu alueen vuokrauspäätöksellä.

6. Mitä jäi sanomatta?
Kiitos viime vaalikauden tarkastuslautakunnalle, joka vastasi Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmien aloitteeseen teknisen toimen kuljetuspalveluiden käytöstä. Lautakunta oli tehnyt ansiokkaan selvityksen johon olin tyytyväinen.

Kevään viimeinen kaupunginvaltuuston kokous kuumensi tunteita. Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 19.6.