Omaishoidon tuki puhutti kaupunginhallitusta

0
Valtuutettu Johanna Itkonen on huolissaan kaupungin päätöksestä kiristää omaishoidon tuen kriteerejä. Hän teki asiasta valtuustoaloitteen, jonka kaupunginhallitus palautti maanantaina uudelleen valmisteltavaksi.

Kaupunginhallitus ei niellyt purematta selvitystä omaishoidon tuen myöntämisperusteiden kiristämisestä. Kaupunginvaltuutettu ja pienen pojan omaishoitaja Johanna Itkonen(ps) teki keväällä valtuustoaloitteen, että Kaarinan kaupunki harkitsisi omaishoidon tuen myöntamisperusteita uudelleen. Kriteerejä kiristettiin viime vuoden lopussa erityisesti alaikäisten omaishoidettavien osalta.

Hallitus käsitteli valtuustoaloitetta maanantaina. Puoluetoveri Janne Aso (ps) esitti, että aloite palautetaan uudelleen perusturvalautakunnan valmisteluun ja selvitetään omaishoidon tuen tukiehtojen poikkeavuus muihin Turun kaupunkiseudun kuntiin nähden. Lisäksi hallitus haluaa tietää, miksi ainoa olennainen muutos omaishoidon tukiehdoissa on Specs-arvojen korottaminen. Kukaan hallituksessa ei vastustanut aloitteen palauttamista.

Lue lisää kaupunginhallituksen päätöksistä keskiviikon Kaarina-lehdestä.