Seurakuntayhtymälle ympäristödiplomi: Piikkiö sai erityiskiitosta

0

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on saanut jo kolmannen kirkon ympäristödiplominsa. Kirkkohallitus myönsi uuden diplomin kaudelle 2013-2017 toukokuun lopussa ja diplomi luovutetaan seurakuntayhtymälle tiistaina 11. kesäkuuta.

Kirkon oma ympäristöjärjestelmä Kirkon ympäristödiplomi on seurakuntia varten kehitetty väline, joka auttaa niitä kantamaan vastuutaan luomakunnasta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä täytti hyvin ympäristödiplomin minimikriteerit ja sai mahdollisista 500 lisäpisteestä peräti 252.

Ympäristödiplomin auditoinnissa saivat kiitosta erityisesti Piikkiön seurakunnan aktiivisuus ympäristöasioissa, Hannunniitun kerrostalojen energiainvestoinnit sekä välillisen vaikuttamisen välineet ympäristökasvatuksessa.Ympäristödiplomin myöntänyt kirkkohallitus mainitsee erikseen Piikkiön seurakunnassa heränneen vanhanajan talkootoiminnan pappilan kedon haravointi- ja niittotalkoissa. Talkootoiminnan yhteydessä on samalla voitu vahvistaa seurakuntalaisten yhteisöllisyyttä.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on saanut Kirkon ympäristödiplomin ensimmäisen kerran vuonna 2003.