Sinilevämäärät kasvussa Lounais-Suomen sisävesissä

0

Sinilevähavaintojen määrä on lähtenyt tällä viikolla kasvuun Lounais-Suomen sisävesissä. Lämmin ja tyyni sää edistää sinilevien runsastumista. Merialueilla ei toistaiseksi ole vielä havaittu sinilevää.

Vakiohavaintopaikoista Someron Painiossa Somerniemen kirkkorannassa on havaittu runsaasti sinilevää (runsausluokka 2). Isojärven Saunaniemessä Siikaisissa ja Maarian altaassa Aurajoessa sinilevää on esiintynyt hieman (1). Isojärveltä ja Maarian altaasta ilmoitettiin havaintoja myös vakioseurannan ulkopuolelta.

Vakiopaikkojen lisäksi sinilevää on havaittu vähäisiä määriä (1) Siikaisjärven eteläpäässä Siikaisissa ja Kustavin Kivivedellä. Tuurujärven itäpuolella Kullaalla oli runsas (2) sinileväesiintymä viikon alkupuolella.

Kaarinan uimarannoilla sinilevähavaintoja ei ole toistaiseksi tehty.