Harvaluotopäivä teki kävijäennätyksen

0
Yli 20 vuotta Harvaluotopäivillä makkaranpaistajana toiminut Pirkko Mauro-Vuorinen paistoi ensimmäisen tunnin aikana parisen sataa makkaraa ja uskoi, että tansseissa menee vähintään toinen mokoma. Apukokkina hänellä oli lapsenlapsi Aleksi Paju.

Viime lauantaina järjestetyssä Harvaluotopäivässä oli enemmän kävijöitä kuin miesmuistiin. Harvaluotoseurasta arvioidaan, että noin 200-300 myyjää ja asiakasta kävi toritapahtumassa päivän aikana. Seuran vuodesta 1986 järjestämää kotiseutupäivää on vietetty alun perin Harvaluodon koululla ja nykyään Harvaluodon virkistysalueella.

Lauantai-illan tanssit leirikatoksessa eivät tänä kesänä houkutelleet porukkaa viime vuoden tapaan. Tansseihin myytiin noin 50 lippua, mikä on puolet vähemmän kuin viime vuonna.

– Hepojoella ei ollut tänä vuonna tansseja samaan aikaan, kuten oli viime vuonna, mutta muut lähikuntien tapahtumat ovat varmasti verottaneet kävijöitä. Ilmatkaan eivät suosineet, vaan ilta oli kolea, Harvaluotoseuran taloudenhoitaja Tapio Koskenvoima arvioi.

 

Harvaluotoseuran puheenjohtaja Jonna Knuuti ja poika Eetu, 2, olivat yhtä mieltä siitä, että päivä oli onnistunut. Eetu siksi, että hän sai jäätelön, ja äiti siksi, että säät suosivat.
Nella Seppälä tuli viettämään Harvaluotopäivää mumminsa Sinikka Seppälän kanssa. Mummin ensimmäinen kokemus Harvaluodosta osoittautui niin mieluisaksi kokemukseksi, että hän mielii tulla rannalle uimaan heti, kun kelit vaan suosivat.

 

Punaiset SPR:n ilmapallot ilahduttivat lapsia Harvaluodossa. Punaisen Ristin kojulla Jani Salminen ja Stiina Ratsula kertovat, että syksyllä lapsille alkaa myös oma rekkukerho, jossa lapset pääsevät tutustumaan muun muassa ensiapuun.