Isyyslaki kaipaa uudistusta

0

1970-luvulta peräisin olevaa isyyslakia aiotaan uudistaa. Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen ohjelman mukaan avoliitossa syntyneiden lasten isyyden tunnustamista koskeva sääntely tulee ajanmukaistaa, sillä nykyisin iso osa suomalaislapsista syntyy avioliiton ulkopuolelle.

Nykykäytännön mukaan kaikki avoparit kutsutaan lapsen syntymän jälkeen lastenvalvojan luokse isyyden selvittämiseksi ja tunnustamiseksi. Avioparien kohdalla isyyden selvitystä ei tehdä.

Kaarinan kaupungin lastenvalvoja Maija Jakonen pitää isyyslain uudistamista tarpeellisena, vaikka näkee nykykäytännössä myös hyvää.

– Olen sitä mieltä, että jos avoparille syntyy toinen tai useampi lapsi, siinä kohtaa käynti lastenvalvojan luona ei olisi enää välttämätöntä. Toisaalta silloinkin yhteishuoltosopimuksen tekeminen on tarpeen.

Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 31.7.