Kuusistonsalmen kaaharit ovat turvallisuusriski

2

Kuusistonsalmen rajoituskyltit vaatisivat uusimista.
Kuusistonsalmen rannalla asuva Ville Rantala on tehnyt Kaarinan kaupungille aloitteen nopeusrajoitusten laskemisesta Kuusistonsalmessa. Hän on saanut tukea aloitteelleen ranta-alueen muilta asukkailta. Kuusistonsalmessa on 1970-luvun lopussa ollut kuuden solmun nopeusrajoitus, mutta sitä nostettiin nykyiseen 20 kilometriin tunnissa, sillä veneliikenne oli tuolloin vähäistä.
Sittemmin veneiden määrät ovat kasvaneet, samoin kuin veneiden koot ja nopeudet.

– Yli 50 prosenttia veneistä ei noudata nykyistä nopeusrajoitusta tai aallontekokieltoa. Salmi on meidän kohdallamme alle 200 metriä leveä, uimareita on paljon. Sen lisäksi on soutuveneitä. Nykyisen kaltaisen menon jatkuminen on selkeä turvallisuusriski, Rantala perustelee aloitettaan.

Lue lisää Kaarina-lehdestä keskiviikkona 3.7.

2 KOMMENTIT

 1. Nykyisen 20km/h alueen korvaaminen 10km/h rajoituksella on järkevää, tosin vain yli 7m veneille kuten on asetettu esim. Velkuan Teersalon edustalle. Alle 7m veneiden aallonmuodostus on olematonta.

 2. Nopeusrajoitukset eivät ole kaahareita varten, siihen tarvitaan valvontaa ja tiedottamista. Kuusiston salmessa on nykyisinkin jo kapeimmissa kohdissa 10 km nopeus rajoitus, jota kuitenkin noudatetaan vaihtelevasti.
  Käytännössä on miltei sama onko nopeusrajoitus Lemunaukolle asti 10 km/h ja siitä eteenpäin 46 km/h.
  Veneillessä ei pitäisi olla kiire minnekään ja itselle kyllä kelpaa nykyisetkin rajoitukset.
  Aaltojen muodostuminen on enemmänkin veneen tyypistä kiinni ja 10 km/h vauhdilla voi tulla jo melkoisiakin aaltoja.
  Veneillä on nykyisin tapana ajella lievää ylinopeutta, kuten autoillakin ja silloin syntyy merkittäviä aaltoja. Sanoisin suurimpien aalto ongelmien olevankin juuri 10 km/h alueella, juuri tämän vuoksi.
  Itse asun myös salmen rannassa ja nopeusongelmat ja aallot ovat juuri 10 km/h rajoitusalueella, 20 km/h alueella salmi on jo kohtuullisen leveä. Siellä rantoja kuluttaa jo enemmän tuulen muodostamat aallot ja virtaukset.
  Poliisin resurssit ovat valvontaan rajalliset, ehkä jonkin näköinen valistus olisi kuitenkin parasta nopeuksien hillintää.
  Ylinopeudet ja aallon muodostus, kun on vain muutamien kovakalloisimpien tekosia, niin ehkä matkaveneilijöiden matkan hidastuminen on turhaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.