PiPSin leirillä kilpaillaan humalajuoksussa

0
Patrik Reiman, Eetu Soukki, Tommi Salonen ja Aapo Peltoniemi odottelevat omaa osuuttaan seuraavassa olympialajissa, lentävässä juoksussa.

Piikkiön Palloseuran perinteinen jalkapalloleiri päättyi viime perjantaina. Leiripäällikkö Vesa Mäki on ollut mukana jokaisella Harvaluodossa järjestetyllä leirillä.

Mäen mukaan leiriohjelma on joka vuosi 78-prosenttisesti samanlainen. Joka vuosi järjestetään olympialaiset, jossa lajeina ovat muun muassa lusikanheitto ja humalajuoksu.

– Humalajuoksussa kilpailija juoksee tietyn matkan, laitaa otsan itseään selvästi lyhyemmälle puukepille ja kiertää sitä hetken ympäri. Kun hänen sitten pitäisi juosta sama matka takaisin, tasapaino heittää ja juoksu näyttää humalaisen juoksulta, Mäki kertoo.

Leirillä on myös voimassa kännykkäkielto. Jos vanhemmilla on asiaa lapsilleen tai leiriläisillä ikävä kotiin, he voivat aina soitella vetäjien kautta.

– Siinä olisi suuri vaara, että jonkun puhelin katoaisi tai menisi rikki, vaikka sateen sattuessa, eikä kukaan ole leirillä puhelinta kaivannutkaan, Mäki kuvailee.

Lue lisää Harvaluodon leirin perinteistä Kaarina-lehdestä keskiviikkona 10.7.