Poliisilla ei tietoa myrkytetyistä herkkupaloista

0

Facebookissa kiertää huhu, että Kaarinan koirapuistossa levitetään myrkytettyjä herkkupaloja. Kiertoviestin mukaan yksi saksanpaimenkoira olisi äskettäin menehtynyt syötyään myrkytetyn herkun. Viestissä väitetään, että tapauksia olisi ollut tänä kesänä aikaisemminkin.

Varsinais-Suomen poliisista kerrotaan, ettei heille ole tullut yhtään ilmoitusta myrkytetyistä koiranherkuista. Myöskään Kaarinan Eläinlääkäriasemalle ei ollut tiistaihin mennessä tuotu myrkytysoireisia koiria.

– Myrkytystapaukset ovat hyvin harvinaisia. Usein kun myrkytysepäilyjä on, oireet johtuvat jostain muusta kuin myrkystä. Silloinkin harvoin kun myrkkyä on oikeasti ollut, sitä on yleensä niin vähän, että se ei koiraa tapa, hoitaja Minna Aromaa kertoo.

Kaarinassa on liikkunut vastaavia huhuja myös aiemmin. Syksyllä 2010 kiersi huhu, jonka mukaan Pyhän Katariinan tielle olisi levitetty myrkytettyjä lihapullia ja makkaranpaloja. Tuolloin epäilyt osoittautuivat perättömiksi. Tammikuussa 2012 myrkytysepäilyt heräsivät Kuusiston Empossa, kun yksi koira menehtyi ja toinen sairastui äkillisesti.

ANU KARPPI