Auto päätyy lusikoiksi

0
Jaakko Lehtinen ja jari Lehtonen lupaavat, että vanhasta autosta ei jää kuin viisi prosenttia kerrättämättä.

Auranlaakson ABC:n piha täyttyi viime keskiviikkona mitä erilaisimmista moottoriajoneuvoista kun SOS Roadshow starttasi koko heinäkuun ympäri maata kiertävän kesäkiertueensa. Pihalle oli tuotu myös yksi entinen ajonouvo.

Kierrätysyritys Stena Recycling oli kärrännyt paikanpäälle paalatun auton, jota työtekijät kehuivat tulevina lusikoina.

– Autopaali viedään tästä Poriin murskattavaksi. Siellä siitä erotellaan  kaikki mahdolliset eri aineet, kuten metallit ja alumiinit. Sieltä matka jatkuu terästehalle, josta esimerkiksi aterimien valmistajat ostavat raaka-ainetta tuotteisiinsa, asiakaspäällikkö Jaakko Lehtinen Stenalta kertoo.

Jokainen auto pyritään elinkaarensa päässä kierrättämään niin, että jopa yli 95 prosenttia osista menisi kierrätykseen.

Lue Kaarina-lehdestä keskiviikkona 10.7. miltä ehjät autot ja moottoripyärät näyttivät.