Tuulihaukka pesinyt ennätyksellisesti: Kaarinaan kaivataan pönttöjä

0

Tuulihaukan pesintöjen määrä tänä kesänä on lähes kaksinkertainen viime kesään verrattuna. Tänä vuonna pesintöjä todettiin vähintään 265, kun vuoden 2012 pesintöjen määrä oli noin 140. Kymmenessä vuodessa alueen tuulihaukan pesintöjen määrä on kasvanut 50-kertaiseksi. Pesintöjä on havaittu ympäri maakuntaa lukuun ottamatta Kaarinaa, Raisiota, Naantalia ja Kustavia, joissa pönttöjen määrä on edelleen vähäinen.

Hyvä pesintätulos oli mahdollinen myyrien runsauden takia. Erityisen hyvin myyriä oli Loimaalla ja Laitilassa. Laitilassa tuulihaukat pesivät kahdessa pöntössä kolmesta ja Loimaalla joka toisessa pöntössä.
Suorakylvön yleistyminen vähentää maan muokkaamista ja antaa peltomyyrille paremmat mahdollisuudet lisääntyä, mikä on tärkeää haukkojen ravinnon saannille.