Anna armoa

0

Kaarina heräsi eloon tiistaiaamuna, ensimmäisenä koulupäivänä. Liikenteessä on 435 koulutulokkaan lisäksi kolmetuhatta kokeneempaa koululaista, opiskelijoita, aikuisia ja eläkeläisiä.

Kun liikennemäärät kasvavat ja arjen kiire valtaa pääkopan, punnitaan kyky huomioida muut tiellä liikkujat. Pienten lasten lisäksi armoa täytyy antaa vanhuksille ja nuorille. Vanhus saattaa liikkua hitaasti, nähdä ja kuulla heikosti. Nuori ei näe riskejä, eikä aina pysty hillitsemään näyttämisen haluaan.

Vaikka se mopolla päristely ja uhkarohkea ajotyyli pännivät, meidän aikuisten olisi hyvä muistaa, että mopon selkään nouseva nuori vasta opettelee liikenteen sääntöjä. Oppia voi vain virheitä tekemällä. Seuraavan läheltä piti -tilanteen jälkeen voit huokaista helpotuksesta ja olla tyytyväinen, sillä oppi on mennyt perille.

Missä on Kaarinan vaarallisin koulutie? Vastaus riippuu siitä, kuka vastaaja on. Vanhemmat näkevät vaaroja siellä, missä oma lapsi kulkee. Poliisi näkee vaaranpaikkoja siellä, missä olosuhteet ovat poikkeukselliset. Poliisi antaa vinkkejä koulutielle sivulla 8.

Teija Uurinmäki
02-588 8614