Anteeksi?

0

Kun lasten menemiset ja tulemiset ovat olleet satojen ihmisten luettavana, vanhemmille ei auta sanoa, ettei tässä mitään ole tapahtunut.

Vaikkei kukaan ole loukkaantunut, on moni vanhempi huolestunut. Se, että vanhemmat miettivät, mihin kaikkeen heidän lapsistaan julkaistuja tietoja joku voisi käyttää, on ikävää. Lapsia seuranneista miehistä kertovat uutiset eivät ole helpottaneet vanhempien oloa. Aina jollakin voi ruveta päässä heittämään.

Vaikka koululaisen vanhempi on voinut tarkistaa, mihin aikaan taksi noutaa naapurin Lassen, ei hänellä ole ollut taksikuskin numeroa. Jos kaupunki haluaisi tarjota hyvää palvelua, niin mikä olisi sen parempaa palvelua kuin kuskin numeron antaminen?

Vahinkoja sattuu, mutta tässä tapauksessa kärsijät ovat pahimmassa tapauksessa täysin syyttömiä ja puolustuskyvyttömiä.

Virheen myöntäminen ja anteeksi pyytäminen olisivat reiluja tekoja.

Anu Karppi
anu.karppi@kaarina-lehti.fi

Kirjoitus on julkaistu Kaarina-lehdessä 28.8.