Littoistenjärvessä runsaasti sinilevää

0

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tekemissä kartoituksissa tällä viikolla sinilevää on havaittu vähän Hovirinnan uimarannalla ja erittäin runsaasti Littoistenjärvessä. Lounais-Suomen leväseurannan vakiohavaintopaikoissa sinilevätilanne on pysynyt suurin piirtein ennallaan.

Sisävesien vakiohavaintopaikoissa vähäisiä määriä levää on havaittu Pomarkun ja Siikaisten Isojärvessä Vähäselän, Eekvistinselän ja Saunaniemen havaintopaikoilla, Köyliönjärven Yttilän Ottassa, Säkylän Pyhäjärvessä Katismaan uimarannalla ja Kauttuan havaintopaikalla sekä Valkjärvessä Isoselän havaintopaikalla Siikaisissa. Runsaasti sinilevää on havaittu Painiossa Somerniemen kirkkorannassa Somerolla.

Saaristomeren vakiohavaintopaikoissa vähän levää on havaittu Seilin ja Näsbyn havaintopaikoilla Paraisilla. Runsaasti sinilevää havaittiin Kirkonsalmen havaintopaikalla Naantalissa. Vakioseurannan ulkopuolelta tehtiin tällä viikolla havaintoja runsaista sinileväesiintymistä Vuohensaaren ja Kokkilan uimarannoilla Salossa. Lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ravinnekartoituksissa jokaisella vedenlaadun tutkimusasemalla havaittiin vähäisiä määriä sinilevää.